Colibita este una dintre cele mai pitoresti si mai cunoscute atractii turistice din Bistrita-Nasaud, care are si o istorie pe masura. In urma cu peste trei secole, locul in care se afla acum lacul Colibita era o regiune acoperita de padure, in care traiau doar animale salbatice. primii oameni care au calcat pe acolo au fost ciobanii si cautatorii de aur. Zona a inceput sa fie populata de-a binelea in sec.XIX, cand un cioban si-a construit acolo o asezare numita "coliba", de unde se trage si numele. Apoi, s-a construit si o biserica, pe urma o carciuma si incet, incet, mai multi oameni de pe Valea Bargaului s-au stabilit, au format un sat intreg.
Colibita este o statiune turistica si climaterica renumita pentru concentratia mare de ozon si ioni recomandata pentru tratamentul afectiunilor pulmonare si cardiace. La inceputul anilor 80 statiunea a fost demolata, odata cu stramutarea satului, pentru a face loc lacului de acumulare hidroenergetic Colibita care are o lungime de peste 5km.

Vila este situată în Colibiţa ( la 45 km de Bistriţa), într-o zonă montană deosebită , în mijlocul peisajului spectaculos oferit de Munţii Călimani si Lacul de Acumulare Colibiţa

Zona oferă vaste posibilităţi de destindere pentru iubitorii muntelui, în orice anotimp: excursii, drumeţii (Tăul Zânelor, izvorul de apă minerală Borcut, trasee montane - traseu marcat de 3,5 ore pâna în Vf. Bistricioru, Castel Dracula lângă Pasul Tihuţa - 1100 m alt), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit (păstrăv, clean, caras - în lacul Colibiţa), plimbări cu sania etc.

Vila dispune de un teren in suprafata de 1500mp, amenajat cu parcare, foisor,gratar/barbaque, leagan, o gradina cu meri, peri, pruni, capsuni plus un superb paraias care traverseaza intreaga gradina.
Vila este amenajata cu un living in suprafata de 37mp, cu loc de luat masa pentru aproximativ 12 persoane, TV, dvd, laptop, statie+boxe, doua dormitoare,camera de zi, doua bai, o bucătărie complet utilata(aragaz,frigider,filtru,boiler electric,etc.), incalzirea este asigurata de sobele din teracota si apa este furnizata de un boiler electric de 150l. Finisajele sunt de calitate si includ termopane,gresie,faianta,lemn,etc.

1 100 3638
Spune-ti parerea!!!
Nume/Prenume:
Email: (Nu va fi publicat)
Comentariu: