Muntii Retezat fac parte din grupa muntoasa Retezat-Godeanu a Carpatilor Meridionali. Acestia se inalta intre doua importante depresiuni: Petrosani si Hateg. Cea mai mare altitudine de aici o are Varful Peleaga, care atinge 2509 metri.

Muntii Retezat au parte de cel mai variat si spectaculos relief. Acesta a fost creeat de modelarea glaciara.Datorita acestui fapt, aici se afla cele mai multe lacuri glaciare din tara noastra, adica 82. Muntii Retezat gazduiesc atat cel mai intins lac glaciar din Romania: Bucura, cu 8,5 ha, cat si cel mai adanc: Zanoaga-29 de metri. Imaginile abrupte ale muntilor dau senzatia de masivitate muntoasa, iar impreuna cu lacurile glaciare din zona creeaza peisaje de neuitat.

In Masivul Retezat a fost creeat in 1935 un parc national ce includea o rezervatie stiintifica. Parcul a fost declarat ulterior rezervatie a biosferei si a intrat in patrimoniul umanitatii, fiind protejat ca atare.

Ca obiectiv turistic se poate vizita si Lacul Galescu, aflat la impresionanta altitudine de 2040 metri, loc in preajma caruia se poate vedea si capra neagra, o alta curiozitate a zonei.

Muntii Retezat reprezinta locul perfect pentru excursionistii in cautare de aventura, aer curat si vuietul muntilor.

coltii pelegii scan0001 scan0006
scan0023 scan0025 scan0030 scan0036 scan0059 scan0060

Spune-ti parerea!!!

Nume/Prenume:
Email: (Nu va fi publicat)
Comentariu: