Una din cele mai vechi asezari istorice, Curtea de Arges impreuna cu imprejurimile ei a fost cetate de scaun si prima capitala a Tarii Romanesti.
Cand vorbim despre orasul Curtea de Arges, cu siguranta ne gandim la manastirea ce-i poarta numele. Devenita celebra datorita legendei Mesterului Manole, Manastirea Curtea de Arges a ramas, asa cum a vrut ctitorul ei Neagoe Basarab, cel mai frumos lacas de cult construit vreodata.
Cladita pe fundatia vechii Mitropolii a Tarii Romanesti, biserica devine resedinta Episcopiei Argesului. Caracterizata de un naos larg si turla inalta de deasupra naosului, Biserica Episcopala ramane pentru arhitectura secolului XVI monumentul cel mai de seama.
Trecuta de-ajuns prin testul timpului, lovita de un puternic incendiu, actuala Biserica Episcopala Curtea de Arges a fost refacuta de arhitectii Andre Lecomte du Nouy si Nicolae Gabrielescu.
Mai putin cunoscuta, Biserica San Nicoara a fost construita in jurul secolului XIV, in stilul bizantin, pe un platou inalt impreuna cu cetatea domneasca.
Pentru cei ce-si doresc liniste sufleteasca, lacasele de cult din Curtea de Arges sunt locurile ideale.

Picture 065 Picture 067 Picture 069
Picture 082 Picture 083 Picture 093 Picture 094

Spune-ti parerea!!!

Nume/Prenume:
Email: (Nu va fi publicat)
Comentariu: